fbpx
Loading...
Novice

Delfinčki: pripomočki, zaradi katerih je pisanje zabavno

Prvi šolski dan je tu! Vrata šol, ki so nemalokrat v zadnjem letu in pol ostajala zaprta, so se znova odprla in šolarji so se vrnili v šolske klopi. Pred njimi so številni izzivi, mednje pa zagotovo sodi tudi razvijanje veščine pisanja z roko. Ker strokovnjaki opažajo, da so motorične spretnosti mladih v času socialne distance, povezane s pandemijo koronavirusa COVID-19, upadle, o čemer smo pisali tudi v zadnjem glasilu društva (https://www.pisemozroko.si/wp-content/uploads/Revija/Casopis7.pdf), vam predstavljamo delfinčke, pripomočke za pisanje.

Komu so namenjeni?

Delfinčki so v pomoč prav vsakomur, ki ima težave s pravilno držo pisala, najsi bo otrok ali odrasel brez izdelane fine motorike. Gre za pripomoček, ki poskrbi za čvrst in pravilen prijem, zaradi česar je pisanje udobnejše ter bolj sproščeno, vse našteto pa seveda vodi k lepši pisavi. Njegovo uporabo priporočajo delovni terapevti in je primeren za vse starostne skupine.

Značilnosti držala za pisalo so naslednje:

–     Zmanjšuje pritisk prstov na pisalo in podlago.

–     Blazinicam prstov omogoča, da ostanejo na ustreznem mestu pisala.

–     Izdelan je iz mehkega in udobnega materiala.

–     Je enostaven za uporabo.

Novo šolsko leto, ki ga od nekdaj povezujemo z novimi začetki, je kot naročeno, da pred sebe ali svojega šolarja postavite nov cilj. In le zakaj ta ne bi bil povezan s pisanjem z roko? Splošno znano je, da rokopis odraža naš značaj, zato z uporabo delfinčka sebe in/ali  svoje bližnje spodbudite k:

–     pravilni drži pisala,

–     pisanju brez ali z manjšo bolečino,

–     manjši utrujenosti in

–     lepši pisavi.

Delfinčki se prilagajajo pisalom standardne velikosti in so na voljo v različnih barvah. Ustvarjeni so za desničarje (različice za levičarje žal nimamo).

Cena za 4 delfinčke s svinčnikom in poštnino je 10 evrov.

Naročite jih lahko v Društvu Radi pišemo z roko, in sicer po elektronski pošti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.