fbpx
Loading...

O društvu

Društvo Radi pišemo z roko smo ustanovili jeseni leta 2017 na osnovi istoimenske pobude, ki smo jo razvili v okviru podjetja Grafologika in Tedna vseživljenjskega učenja leta 2015.
Osnovni namen Društva je ozaveščanje širše strokovne in splošne javnosti o pomenu pisanja z roko ter spodbujanje le-tega. Cilji Društva so ohranjati kulturo pisanja z roko pri mlajših in starejših, ozaveščati o prednostih pisanja z roko in škodljivosti pretirane uporabe tipkovnice v pisnem komuniciranju, pridobiti mnenjske voditelje, ki bodo podprli naša prizadevanja, opozarjati na pomen izvirnosti pri pisanju z roko, širiti število članov in s tem podporo Društvu.

Osrednji letni dogodek Društva je Teden pisanja z roko.

Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti.