fbpx
Loading...

Teden pisanja z roko 2021

Skupno poročilo Tedna pisanja z roko 2021

Na povezavi je dostopno skupno poročilo.

Sedmo sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Spoštovani koordinatorji Tedna pisanja z roko 2021,

udeležba na nagradnem tekmovanju v okviru Tedna pisanja z roko 2021 je presegla naša pričakovanja. Dobili smo preko 400 risb, največ osnovnošolskih. 

Organizacijski odbor v sestavi

Marijana Jazbec, predsednica Društva Radi pišemo z roko,

Rok Lipnik, Gimnazija Celje-Center,

Monika Javornik, OŠ Šmarje pri Jelšah,

Božena Kreuh, OŠ Selnica ob Dravi,

Nadja Lazar, Waldorfska šola Ljubljana,

Deja Kacič, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana,

Zala Lesnik, OŠ Majde Vrhovnik Ljubljana,

Anja Marin, OŠ Železniki

je imel težko delo, a ga je opravil po svojih najboljših močeh.

Pripeti so rezultati tekmovanja. Čestitamo vsem nagrajencem in njihovim mentorjem!

Za nekatere tekmovalce nimamo napisane letnice rojstva in imena šole.

Koordinatorje prosimo, da seznam pregledajo in sporočijo manjkajočo starost tekmovalca, ime šole in domači naslov nagrajenca, kamor bomo poslali priložnostno nagrado. Naslov: 

Zahvaljujem se za sodelovanje in vas lepo pozdravljam.

Marijana Jazbec

Šesto sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Spoštovani koordinatorji,

Teden pisanja z roko 2021 je za nami. Upam, da vam je uspel. Verjamem, da ste projekt v razmerah pandemije vodili po najboljših močeh. Organizacijski odbor Tedna 2021 bo v naslednjih dneh izbral najboljše risbe iz Nagradne igre ‘Naš vsakdan 2021’. Z rezultati vas bomo seznanili najkasneje do 5. februarja 2021. Rok za oddajo Poročil je 26. februar 2021. Časa je torej še veliko. A pozor. Poročil, ki bodo prišla po tem datumu, ne bomo mogli upoštevati in jih ne bo v Zborniku Teden pisanja z roko 2021. Naslovnico ste dobili že v prejšnjem sporočilu. Danes pripenjamo še Anketo – dostopna je na https://cutt.ly/Wj4EaV5. Prosim, vzemite si nekaj minut časa in jo izpolnite. Če nas boste pohvalili, bomo veseli, če boste opozorili na pomanjkljivosti ali napake, jih bomo poskusili odpraviti. Oboje je koristno. Hvala za vaše sodelovanje in lep pozdrav,

Marijana Jazbec

Peto sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Pozdravljeni!

Še nekaj dni nas loči od Tedna pisanja z roko 2021. Priprave nanj so potekale v razmerah izobraževanja na daljavo. Zato se bomo letos izkazali v prilagodljivosti, iznajdljivosti in podobnih kompetencah, ki jih narekuje ta čas. Nekateri med vami ste to že dokazali, drugi še boste. 

Hvala vsem za razumevanje in trud.

Sestavni del Tedna pisanja z roko 2021 je tudi Poročilo. Ob koncu Tedna bomo oblikovali Zbornik prejetih Poročil zato smo standardizirali naslovno stran, ki jo najdete v priponki. V naslovno stran vnesite (tri) svoje podatke. Ne pozabite na starše, stare starše, učiteljeŠtevilo udeležencev potrebujemo za naše poročilo Zavodu RS za šolstvo. Poročilo ima besedilo in slike, fotografije, pisave, video posnetke. Predviden obseg je od 4 do 10 strani. Poročilo pošljite v wordovi obliki. V slikovni material vključite v besedilo, da bo to en dokument. Pošljite torej eno poročilo v eni priponki. Ne pošiljajte dodatkov, popravkov, saj jih naknadno ne bo mogoče upoštevati.

Pošiljanje poročila. Poročilo pošljete na . Če je Poročilo obsežnejše od 3 MB, potem ga ne pošiljajte preko e-pošte kot priponko, ampak preko Wetransfer.com na e-naslov: .

Prejem Poročila bomo potrdili. Če ne boste istega dne prejeli potrdila o prejemu vašega Poročila po e-pošti na vaš naslov, sporočite. Morda je bilo kaj narobe s pošiljanjem.

Vsem koordinatorjem, ki bodo poslali Poročilo, bomo izdali in po e pošti poslali Potrdilo o uspešni koordinaciji Tedna pisanja z roko 2021. To Potrdilo neposredno ne omogoča napredovanja pedagoških delavcev (1 točka). Napredovanje s pomočjo tega Potrdila pa lahko odobri ravnatelj oz. pristojni vodja.

Še nekaj. V Društvu spodbujamo pisanja z roko, pa tudi učenje v digitalni komunikaciji, saj je slednje nujno za naše delo, še posebej v času pandemije. Še enkrat poudarjamo, da npr. obsežnejše datoteke ni dobro  pošiljati kot priponke z e-pošto, ampak preko Wetransfer.com. Sicer obstaja resna nevarnost, da boste z obsežnimi priponkami zapolnili(natrpali) poštni nabiralnik Društva, da ne bomo mogli dobivati drugih sporočil. Če tega ne obvladate, prosim poiščite pomoč.

Naj bo Teden pisanja z roko 2021 uspešen!

Pozdrav,

Predsednica Društva

Četrto sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Spoštovane kolegice in kolegi,

Covid 19 še vedno kroji naše delo in življenje. Načrtovali smo, da bodo plakati za Teden pisanja z roko 2021 na voljo po 12 mestih v Sloveniji in da bodo šole po novem letu odprte. Nič od tega se ni zgodilo. Ker ni mogoče prehajati med občinami, ne moremo razdeliti plakatov. Pošta Slovenije je za naše razmere predraga, saj so dimenzije plakata 500×700 cm.

Upamo, da se bo stanje v Tednu pisanja z roko (18.-22.1.2021) izboljšalo. Vsekakor se oglasimo takoj, ko bo prišlo do sprememb, ki bi nam omogočile razdelitev plakatov.

Na srečo lahko pišemo z roko tudi v času pandemije.  Prepričana sem, da boste Teden pisanja z roko izkoristili na najboljši možni način in opozorili učence/dijake/učitelje/starše/širšo javnost, da je pisanje z roko tudi v času prevlade digitalne komunikacije nepogrešljiva spretnost, ki jo moramo ohranjati in negovati.

Predsednica Društva

Tretje sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Priloge:

Drugo sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Prvo sporočilo koordinatorjem Tedna pisanja z roko 2021

Vabilo za Teden pisanja z roko 2021, 30. 9. 2020