fbpx
Loading...

Mnenja

Podporniki Društva, 27. 1. 2020

S klikom na fotografijo se vam odpre večji pogled.

O Tednu pisanja z roko 2019

Posredujemo nekaj mnenj, kaj je bilo koordinatorjem v Tednu pisanja z roko 2019 najbolj všeč:

Jerica Golob Peterka, OŠ Antona Trstenjaka, Negova:

Spodbuda pisanja z roko, saj je še vedno kar nekaj učiteljev, ki tega več ne bi počeli in spodbujali učencev. So predvsem IKT naravnani. Raziskovanje in zbiranje pisav. Ideje za dejavnosti v tednu. Kreativnost in motivacija učencev.

Blaž Vozelj in Romana Poglajen, OŠ Ivana Kavčiča Izlake

Všeč mi je, da gre za vseslovenski projekt, ki pa ni omejen le na šolsko populacijo, pisati z roko moramo znati vsi in vsi se zavedati pomena le tega. Podpirava idejo, ki omogoča učenje in razvoj preko pisanja, saj dandanes pogosto opažamo izrazitejše težave s pisanjem in grafomotoriko v šoli, s čimer jim na zanimivejši način lahko pokažemo smisel razvijanja te spretnosti.

Barbara Tušek, OŠ Škofja Loka-Mesto

Pri Tednu pisanja nam je prav vse všeč. Veliko je različnih dejavnosti, ki jih lahko ponudimo otrokom. Veliko idej daste vi, na šolah nastajajo še druge in nove.

Karmen Novak, OŠ Šentvid

Teden pisanja z roko je na naši šoli lepo sprejet. Tako učenci kot učitelji radi sodelujejo pri nalogah, saj se jim zdijo zanimive in poučne.

Božena Kreuh,  OŠ Selnica ob Dravi

Všeč mi je, da je všeč otrokom. Pokaže se, da otroci zelo radi pišejo z roko, če imajo dovolj časa. Tudi njihova pisava je bistveno lepša. Pomembno pa je tudi, da otroci v tem vidijo smisel.

Lili Merlinn, Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica

Všeč mi je ideja tedna pisanja z roko in to, da je določena glavna nit tega tedna (tokrat pisanje posvetil v knjigo). Na to ne bi sami pomislili, da se posvetila v knjigo resnično napiše praviloma z roko.  Pomembno je, da je projekt Teden pisanja z roko podprt s stani pomembnih institucij (Državni zbor, Ministrstvo za izobraževanje, Pošta…), morda bi se lahko vključil še predsednik RS, g. Pahor. On na Instagramu večkrat objavlja pisma otrok (napisana z roko) in bi lahko to krasno izkoristili.

Lucija Levart OŠ Zreče

Izidora Černigoj, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Všeč mi je odziv sodelavcev in učencev. Čeprav je bilo sprva mišljeno, da bi vsak učenec napisal le eno kratko sporočilo, smo na koncu letošnje akcije pisali cela pisma v ustanove v naši občini. Lepo je bilo, da smo bili združeni. Glavni koordinator dogodka je na našem področju bila Ljudska univerza Ajdovščina in ga. Ksenija Sulič, ki je poskrbela, da je vse potekalo gladko in brez večjih nevšečnosti.

Vsekakor je dobro tudi, da so v dogovoru z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport bila izdana potrdila. Mogoče bi za prihodnje leto na potrdilih bil tudi podpis predsednice društva in ne le ravnateljev…

Nataša Vršič, OŠ Milana Šušteršiča Ljubljana

Ker smo letos sodelovali prvič, me je presenetilo, kako je na šoli završalo, da bomo več pisali z roko. Vznemirjenje je bilo med učenci in delavci šole. Sodelavce sem k sodelovanju pozvala z na roko napisanim vabilom in ga pustila v zbornici, učence pa sem povabila k pisanju v čitalnici. Prav nihče, ki sem ga osebno povabila, me ni odklonil.

Majda Suljanović Hodžić, Ljudska univerza Jesenice

Najbolj mi je bilo všeč, da z malimi gestami in aktivnostmi naredimo veliko v smeri promocije pisanja z roko.  …