fbpx
Loading...
Teden pisanja z roko 2024

Prijava na Teden pisanja z roko 2024

Spoštovani,

pred vami je prvo sporočilo o Tednu pisanja z roko 2024, ki ga snujemo skupaj z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje in Zavodom za šolstvo RS.

V Tednu pisanja z roko 2024 se bomo družili že devetič. Od ustanovitve Društva se število sodelujočih učencev, dijakov in ostalih prijavljenih vsako leto povečuje, kar nas srčno veseli. Zanimanje za Teden pisana z roko 2024 že raste, zato je čas za prvo sporočilo.

V času, ko se uporaba digitalnih orodij za pisanje povečuje, je pisanje z roko še kako pomembna veščina, ki ima številne koristi za naš um, ustvarjalnost in čustveno izražanje. Namen Tedna pisanja z roko 2024 je ozaveščanje in spodbujanje pisanja z roko, saj je še vedno nepogrešljivo pri podpisovanju dokumentov, nosi osebno noto z našo neponovljivo pisavo, povečuje koncentracijo in ustvarja trajne zapise … Le s pisanjem z roko bomo ohranjali tudi motorično spretnost. Več znaš, več veljaš! Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Teden pisanja z roko, ki bo od 22. do 26. januarja 2024, bo ponudil nove priložnosti, da se bomo povezali z osrednjo temo, in učence, dijake in odrasle (spet) spodbujali pri pisanju z roko.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 bo »Zapis časa o nas«. Osredotočeni bomo na spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali, da se danes take prepoznavamo in opisujemo. Tema je široka in dopušča možnosti za ustvarjanje. Več napotkov in predlogov pa pričakujte z naslednjim sporočilom.

Vabimo vas k sodelovanju!

Zabeležite si datum, poiščite koordinatorja, ki ima pozitiven odnos do pisanja z roko, in izpolnite prijavnico. Tako bomo razumeli, da želite sodelovati v Tednu pisanja z roko 2024 in prejemati nadaljnja sporočila oziroma napotke, povezane s Tednom 2024.

Vašo prijavo pričakujemo do 27. oktobra 2023 na https://www.pisemozroko.si/prijava-na-teden-pisanja-z-roko-2024/

Glede na izkušnje preteklih let želimo opozoriti na dvoje:

  1. šola ima praviloma enega koordinatorja;
  2. prijave bomo sprejemali do roka, tj. do 27. oktobra 2023. Po tem roku bomo zamudnikom zaračunali manipulativne stroške v znesku 20 evrov.

Pojasnila dobite po e-pošti ali  po telefonu 041 342 677 (od 14. do 16. ure).

Novo sporočilo z več informacijami bomo posredovali koordinatorjem vseh prijavljenih ustanov v začetku novembra 2023, ko bomo predstavili tudi ambasadorje Tedna 2024.

Lepo vas pozdravljam.

Nadja Lazar

Predsednica Društva Radi pišemo z roko in

Vodja Tedna pisanja z roko 2024

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.