fbpx
Loading...

Tretje sporočilo – Teden pisanja z roko 2024

Spoštovane kolegice in kolegi koordinatorji,

še mesec in pol nas ločita do Tedna pisanja z roko 2024. S tretjim sporočilom koordinatorjem vam pošiljamo:

1.    Predlog, kako letos ustvarjati na temo »Zapisi časa o nas«

Naš spomin je neverjeten. Prvih nekaj let življenja se ne spomnimo dobro in vsi prvi spomini iz otroštva vključujejo delec domišljijskega. A zelo dobro se spomnimo, kaj smo počeli danes in s kom smo se srečali in o čem smo govorili.

Kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost … lahko shranili za vse večne čase?

Najbolje je, da si vzamemo nekaj časa in se opišemo. Vse o nas, o današnjih nas. Kdo sem? Všeč sem si, ker … Kaj me veseli? S kom se rad družim, kaj imamo skupnega? Kdo je moj najboljši prijatelj? Zakaj? Kaj najraje počnem v prostem času, katera zvrst športa mi je všeč? Kakšno glasbo poslušam, katero knjigo sem nazadnje prebral? Na kaj sem ponosen? Za kaj sem hvaležen? Kateri predmet mi je v šoli najljubši? O čem sanjarim, kaj me navdihuje? Kaj najraje jem, kaj najboljše skuham? Katero barvo imam najraje? Po čem si boš zapomnil leto 2023? Kako si praznoval zadnji rojstni dan? Koliko stane vstopnica za kino in koliko kepica sladoleda? Kam si želim potovati? Kdo so moji sošolci in sošolke? Kako si predstavljam prihodnost? Kaj je moj sanjski poklic?

Predlagamo, da izbereš snop listov ali zvežčič, kamor lahko tudi rišeš in lepiš, predvsem pa veliko PIŠEŠ. Čez čas bo ta zapis neprecenljiv. Bodi ustvarjalen in ustvari spomin za prihodnost. Zvežčič lahko posodiš prijatelju/prijateljici in tudi on/ona naj v njem ustvari zapis/risbo/kolaž. Prilepi vstopnico za tvoj najljubši koncert, fotografijo simpatije, najljubše igralce ali igralca, ovoj najljubšega bonbona …

Zvežčič ali liste dobro shrani, za takrat, ko boš nekaj let starejši. Opremi ga z datumov, to bo čez nekaj let zelo vreden podatek. Verjamemo, da boš vesel, da si v januarju 2024 zapisal vse o sebi v današnjem času. Vsi se spreminjamo, in z branjem svojega zapisa in zapisov prijateljev bodo spomini oživeli, slike in risbe te bodo vrnile v spomine na leto 2024.

2.    Prijavnico na strokovno srečanje za koordinatorje, ki bo v soboto, 20. januarja, med 9. in 13. uri na Waldorfski šoli Ljubljana, Streliška 12, Ljubljana

Za koordinatorje Tedna 2024 bomo letos prvič organizirali strokovno srečanje, na katerem bomo predstavili vsa področja delovanja našega Društva (Teden, Urice pisanja z roko za starejše, kaligrafsko in grafološka sekcijo), predavanje dr. Blaža Koritnika o delovanju možganov in o pomenu pisanja z roko z nevrološkega vidika, srečanje pa bomo po odmoru zaključili s predstavo Zdrava pamet Nika Škrleca. Na predstavo se lahko vnaprej pripravite tudi tako, da poiščete kakšno zagamano slovensko poštno številko. Nik trdi, da zna na pamet vse in med predstavo ga lahko v živo preizkusite. Pred in po predstavi si boste lahko ogledali tudi interaktivno razstavo o delovanju možganov.

Za prostovoljce/vodje Uric pisanja z roko in za kolektivne člane Društva je strokovno srečanje za eno osebo brezplačno, za nečlane Društva pa udeležba stane 25 €. Po prejemu prijave vam bomo poslali račun.

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest.

3.    Informacijo o načinu prevzema plakatov za Teden 2024

Plakate ste lahko prevzeli na 39. slovenskem knjižnem sejmu. Če se niste oglasili pri nas na stojnici in se boste udeležili osrednjega dogodka 20. januarja 2024, ga lahko prevzamete osebno, sicer pa ga lahko pošljemo po pošti v tulcu (plačate stroške pošiljanja) ali pa ga natisnete sami, ko vam ga pošljemo. Sporočite nam prosim, za katero od opcij ste se odločili.

4.    Naročilnico za držala oz. »delfinčke«

Če imajo učenci/dijaki težave s pravilno držo pisala, svetujemo uporabo pripomočkov – delfinčkov.

20 pripomočkov skupaj s svinčnikom in poštnino stane za nečlane 50 evrov, za člane društva pa 30 evrov. Naročite jih lahko na .

Za organizacijski odbor Tedna 2024 zapisala Nadja Lazar, predsednica