fbpx
Loading...

Četrto sporočilo – Teden pisanja z roko 2024

Pozdravljeni, kolegice in kolegi koordinatorji Tedna pisanja z roko 2024,

v novem letu vam želimo obilo ustvarjalnosti, napisanih in prebranih besedil in vse dobro! Naj se piše izjemno leto 2024!

Teden pisanja z roko 2024, ki bo letos potekal med 22. in 26. januarjem, je pred vrati.

Za koordinatorje Tedna 2024 bomo letos prvič organizirali strokovno srečanje, na katerem bomo predstavili vsa področja delovanja našega Društva (Teden, Urice pisanja z roko za starejše, kaligrafsko in grafološka sekcijo), predavanje dr. Blaža Koritnika o delovanju možganov in o pomenu pisanja z roko z nevrološkega vidika, srečanje pa bomo po odmoru zaključili s predstavo Zdrava pamet Nika Škrleca. Na predstavo se lahko vnaprej pripravite tudi tako, da poiščete kakšno zagamano slovensko poštno številko. Nik trdi, da zna na pamet vse in med predstavo ga lahko v živo preizkusite. Pred in po predstavi si boste lahko ogledali tudi interaktivno razstavo o delovanju možganov.

Za prostovoljce/vodje Uric pisanja z roko, za individualne člane in za kolektivne člane Društva (za eno osebo na ustanovo) je strokovno srečanje brezplačno, za nečlane Društva pa udeležba stane 25 €. Po prejemu prijave vam bomo poslali račun. Še vedno se lahko prijavite na:

https://www.pisemozroko.si/strokovno-srecanje-2024/ ali po e-pošti na .

Srečanje bo potekalo v soboto, 20. januarja 2024, med 9. in 13. uro na Waldorfski šoli Ljubljana, Streliška 12, Ljubljana.

Prijave sprejemamo do petka, 12. januarja 2024.

Na voljo so še plakati za Teden pisanja z roko 2024. Ste jih že dvignili? Lahko jih prevzamete na strokovnem srečanju, naročite po pošti (plačate poštnino) ali pa jih natisnete sami (pišite na in vam jih bomo poslali).

V priponki vam pošiljamo rokopis ministra za vzgojo in izobraževanje, dr. Darja Felde. Tudi to lahko uporabite za šolsko spletno stran v Tednu 2024.

V novem koledarskem letu je priložnost, da vi ali vaša ustanova pristopite k članstvu. Članstvo vam omogoči brezplačno udeležbo na strokovnem srečanju, dvakrat letno dobite strokovno glasilo našega Društva, cenejši nakup pripomočkov za pisanje in razglednic, predvsem pa podprete prizadevanje posameznikov, povezanih v Društvo, k ohranjanju pisanja z roko, gojenju kulturne pisne komunikacije in ozaveščanju prednosti pisanja z roko pred tipkanjem.

Če imajo učenci/dijaki težave s pravilno držo pisala, svetujemo uporabo pripomočkov – delfinčkov. 20 pripomočkov skupaj s svinčnikom in poštnino stane za nečlane 50 evrov, za člane društva pa 30 evrov. Naročite jih lahko na .

V Društvu bomo na spletni in FB strani objavljali zanimive dogodke in aktivnosti, ki jih boste izvajali v okviru Tedna in poslali na naš naslov. Za priponke, večje od od 2 MB, svetujemo, da pošljete sporočilo preko wetransfer.com na naslov .

Na ta način, torej preko wetransfer.com, pošljite tudi Poročilo o Tednu pisanja z roko 2024, ki naj vsebuje besedilo, fotografije, rokopise, morda QR-povezavo do videa, ipd. Poročila pošljete na naslov do 8. 3. 2024. Lahko si ogledate zbornik, ki je nastal leta 2020: https://www.pisemozroko.si/zbornik-2020/

Ob koncu Tedna bomo iz Poročil izdelali e-zbornik Teden pisanja z roko 2024, kjer bomo predstavili udeležence Tedna pisanja z roko 2024, ki bodo do 8. marca 2024 poslali Poročilo.

Oblika bo enotna in jo pošiljamo v priponki. Ko boste pripravili Poročilo o Tednu, wordovo priponko »naslovnica« shranite kot »ime vaše šole«. Koordinatorji se podpišite.

Vsi, ki boste pravočasno poslali Poročila, boste prejeli potrdilo za uspešno koordinacijo Tedna, ki je osnova za izdajo potrdila za napredovanje.

Za pojasnila se vselej lahko oglasite na ali med 14. in 16. uro po telefonu 041 342 677.

Veselimo se vaših odzivov!

Nadja Lazar v imenu organizacijskega odbora