fbpx
Loading...

5. sporočilo za koordinatorje Tedna pisanja z roko

Spoštovane kolegice in kolegi,

Teden pisanja z roko 2024 je za nami. Hvala vsem za sodelovanje, čas in dobro voljo, ki ste jo namenili temu projektu.

Na strokovnem srečanju, ki smo ga pred Tednom organizirali letos prvič, se nas je srečalo prek 70, predstavili smo vsa področja delovanja našega Društva,  dr. Blaž Koritnik in Nik Škrlec sta se o delovanju možganov dopolnjevala, en na strokoven, nevrološki način, drug pa na »zdravopameten«. Srečanje smo zaključili opolnomočeni in pripravljeni na Teden 2024.

Veseli nas, da je bilo zelo veliko zanimanja za vse naše dogajanje in da smo izpolnili pričakovanja. Opazili so nas tudi mediji, na naši spletni strani so zbrani vsi odzivi.

Prihaja čas za oddajo poročil o Tednu pisanja z roko 2024. Še enkrat pripenjam naslovnico za poročilo. 

Ko pošiljate Poročilo na , poimenujte Zadevo: Ustanova (npr. OŠ Šmarje pri Jelšah) poročilo Teden 2024. Video posnetke in večja poročila pošljite nujno prek Wetransfer.com ali Filesender, saj so to običajno velike priponke.

Vsem koordinatorjem, ki boste do 8. marca 2024 poslali Poročilo, bomo v maju 2024 prek e-pošte poslali Potrdilo o uspešnem sodelovanju.

Vljudno vas prosimo, da izpolnite anketo https://www.1ka.si/a/ab4d82c0, s katero želimo raziskati, kako radi in koliko pišemo v slovenskih šolah in kako pisanje z roko vpliva na učenje. Prosimo, če anketo delite med svoje sodelavce, v poročilu Zavodu RS za šolstvo in Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje bomo z vašo pomočjo sporočili, kako pomembno je pisanje z roko in kako uspešni smo v slovenskih šolah.

Naslednje leto bo Teden pisanja z roko od 20. do 24. januarja 2025. Prvo sporočilo bomo poslali septembra 2025.

Če imate kakšno zanimivo mnenje ali izkušnjo o pisanju z roko bomo veseli vašega prispevka za strokovni časopis. Društveni časopis je namenjen članom Društva Radi pišemo z roko in obravnava različna področja pisanja z roko. Naslednji bo izšel v mesecu maju 2024.

Lepo vas pozdravljam in še enkrat hvala,

Nadja Lazar, predsednica RPR